Dupa ce citesti aceste lucruri nu vei mai folosi buretele de vase de mai multe ori

loading...
loading...

Potrivit specialistilor de la Consiliul Britanic al Igienei Globale (The British Council Global Hygiene), mai mult de 85% dintre persoane nu spala buretii de bucatarie la temperaturi suficient de mari cat sa omoare microorganismele periculoase.

Asa cum au indicat testele de laborator, pe buretii de vase si pe prosoapele de bucatarie se gasesc de sase ori mai multe microorganisme decat pe clantele usilor sau pe vasul de toaleta, care sunt considerate cel mai mare focar de infectie. Prosoapele de bucatarie ofera un mediu foarte propice pentru inmultirea bacteriilor, intrucat microorganismele adora umezeala.

In Marea Britanie, specialistii au descoperit ca 90% din buretii de bucatarie folositi au un procent ridicat de organisme microscopice, in timp ce 10% sunt „total inadecvati” uzului casnic datorita riscurilor infectioase pe care le implica.

loading…


Aproximativ 7% din buretii de vase contin peste un miliard de organisme microscopice pe metru patrat, dintre care 60% constau in mult-temuta bacterie E. coli, iar 25% dintre ele contin inclusiv microbi Pseudomonas spp., care contamineaza cu predilectie ochii si pielea, putand cauza infectii grave, chiar letale.

Sfaturi pentru o igiena mai buna si o mai mare siguranta de folosire:

•Dupa spalarea vaselor, spala laveta sau prosopul cu apa fierbinte si, la interval de doua zile, cu un detergent antibacterian;

Citeste continuarea aici

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*