Cum trebuie să folosești antiperspirantul ca să reziste mai mult

loading...
loading...

Majoritatea femeilor folosesc deodorantul dimineata, după duș, pentru că astfel senzația de prospețime este mai intensă. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie, arată că până acum am folosit greșit deodorantul.

Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Birmingham, care au efectuat un studiu pe 60 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, cele care au folosit antiperspirant pe timpul nopții au avut o cantitate mai redusă de transportație după 3, 7 și 10 zile, comparativ cu celelalte femei care foloseau produsul dimineața.

Cercetătorii nu au putut da o explicație exactă, însă un argument al acestora ar fi faptul că elementele care compun antiperspirantul se fixează în pori în timpul somnului, după care durează mult mai mult atunci când te trezești.

loading…


”Este oarecum logic, pentru că atunci când aplici antiperspirantul dimineața, tendința să transpiri etse mai mare, deoarece ești expusă stresului de peste zi, iar efectele produsului dispar pur și simplu”, explică dermatologul Nick Lowe.

La fel cum ar trebui aplicat antiperspirantul este indicat să fie folosită și crema anti-ageing, recomandă specialistul.

Explicația ar fi aceea că retinolul, substanța activă din crema antirid, se poate degarada la contactul cu lumina, în cazul unor formule.

Și dermatologul Sultan Dajani, purtător de cuvânt pentru Royal Pharmaceutical Society din Marea Britanie, recomandă ca loțiunile antiacneice să fie utilizate tot pe timp de noapte.

Citeste continuarea aici

loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*